Günün Sözü

"Sen ey tanrılar alevi ey eliziyum kızı Biz mabedine gideriz mest olmuş halde senin Adetin ayırdığı şeyler hep sihrinde gizlenir Daima kardeş olur insanlar gölgende senin Medeniyet insanlığa güneş gibi nur saçar Bilgimizin ışıkları karanlıkta yol açar Bu yol bizi mutluluğun kucağına götürür Neş’e ile bağlı dostluk insanlığı yürütür Kardeş olun ey insanlar bunu ister tanrımız Bu dünyada her şey geçer en son sana dost kalır İnsanlığa doğruluğa göğsünü aç korkmadan Hür doğmuştur insanoğlu hür yaşamak hakkıdır"

2 Şubat 2016 Salı

Hangi düşünce hangi hastalığı yaratıyor? Görünce çok şaşıracaksınız!

Sırt ağrısından kansere, fıtıktan beyin tümörüne kadar hastalıkların hepsinin nedeni aslında psikolojik olabilir mi?



Sırt ağrısından kansere, fıtıktan beyin tümörüne kadar hastalıkların hepsinin nedeni aslında psikolojik olabilir mi? Örneğin romatizmanın ‘Sevilmediğini hissetmek, eleştirilmek ve kırgınlık’ nedeniyle oluşabildiğini söylesek…

Ya da astımın ‘Nefes almaya hak duymamak, boğulmuşluk duygusu, bastırılmış gözyaşı’ nedeniyle ortaya çıkabildiğini ifade etsek. Hatta; örneğin nedeni ‘Korku, hayata güvenmemek ve çocuklukta takılıp kalmak’ olan astım nöbetinden kurtulmak için, ‘Büyümekten korkmuyorum. Hayatıma ve kendime güven duyuyorum’ düşünce şeklinin hakim kılınması gerekir desek?

Şu an için size çok ütopik gelebilecek olan bu iddialar Louise Haytarafından Düşünce Gücüyle Tedavi kitabında dile getirildi. Biz de kitaptan yola çıkarak ‘hangi hastalık neden oluşur ve nasıl tedavi edilir’ sorularının yanıtını derledik. Ortaya ilginç bilgiler çıktı. Siz de kendi yaşadığınız ya da yakınlarınızda şahit olduğunuz hastalığa göre nedenlerini ve ‘düşünce ile nasıl tedavi edileceğini’ aşağıdaki harflere tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Bu listeye bakarak geçirdiğiniz ya da geçirmekte olduğunuz hastalıklarla, listedeki olası nedenler arasında bir bağlantı olup olmadığını deneyimleyebilirsiniz.



Fiziksel bir sorununuz olduğunda listeyi kullanmanın iyi bir yolu:

1-Sorunun zihinsel nedenine bakın ve bunun sizin için doğru olup olmadığını düşünün. Değilse, sessizce oturun ve kendinize sorun: “Bende bunu yaratan hangi düşünceler olabilir?”

2-Şu sözleri tekrar edin: “Bilincimde bu koşulları yaratan düşünce kalıbını bırakmaya hazırım.”

3-Yeni düşünce modelinizi birçok kez tekrar edin.


4- İyileşmenin zaten başlamış olduğunu varsayıp, kabul edin. Durumunuz üzerinde her düşündüğünüzde, bu dört basamağı tekrar edin.

HASTALIĞINIZIN NEDENİNİ ÖĞRENMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ HARFLERE TIKLAYIN…

A  B  C  Ç  D  E  F  G  H  I-İ  J-K  L  M  N  O-Ö  P  R  S-Ş  T  U-Ü  V-Y  Z

LOUISE HAY’in DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ adlı kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder